Handboll, Handbollsligan, AlingsŒs - SŠvehof

MATCHRAPPORT ALINGSÅS

Herrarna förlorade med 26–29 borta mot Alingsås. Detta efter en jobbig start på den andra halvleken.

– Vi är inte tillräckligt skarpa i vårt 6 mot 5-spel, säger Jonas Larholm som blev matchens lirare i Sävehof.

Ett Sävehof fyllt av självförtroende åkte till Alingsås för att förhoppningsvis krypa närmare de blåklädda som inför söndagens match låg på femte plats i Handbollsligan – en placering över Sävehof. Och framburet av en stadig Kamikaze-skara på läktaren började det bra för bortalaget. Man var täta bakåt vilket ledde till några enkla kontringsmål.

När 20 minuter hade gått stod det 10–7 till Sävehof och det såg bra ut för de gulsvarta. Men efter det åt sig Alingsås tillbaka i matchen. Rickard Frisk i hemmamålet fick tag i några bollar samtidigt som Sävehofs försvar blev glesare och hemmalaget kunde gå ikapp och så småningom förbi. Halvtidsresultatet skrevs till 15–14 och det var upplagt för en riktig rysare i andra halvlek.

– Vi har en tremålsledning men vi vet att det svänger här i Estrad, säger Larholm.

Det blev en jobbig start på den andra halvleken för Sävehof. Man drog på sig några utvisningar och spelet ville inte riktigt till att fungera för bortalaget. Efter tio minuter fick dessutom Viktor Rhodin rött kort efter att ha tryckt till Felix Claar och hemmalaget kunde med en man mer snabbt rusa iväg till en femmålsledning. Larholm säger sitt om utvisningen.

– Jag står alldeles bredvid och det kanske till och med är för nära, men först trodde jag inte det var något men träffar man ansiktet kan det bli rött.

När det såg som absolut jobbigast ut för Robert Wedbergs mannar så reste de sig – en match i årets serie är aldrig avgjord förrän 60 minuter är spelade. Nu var det Alingsås tur att dra på sig utvisningar och lät sina motståndare komma allt närmare. Med knappa kvarten kvar tryckte Jonas Larholm dit 23–22 från sju meter och det blev genast nervöst för hemmapubliken.

Tyvärr räckte det inte hela vägen i dag och Alingsås kunde till slut hålla undan och vinna med 29–26.

– Över hela matchen kanske vi har en bra period medan Alingsås har två eller tre stycken.

Hur är det att spela inför en sådan här publik?

– Vi gillar att spela här och ljud är alltid kul. Sedan kanske det påverkar oss emellanåt vid vissa marginalbollar där man kanske inte är lika kylig som man normalt sett brukar vara, konstaterar Jonas Larholm.